Career Group - Nederland | Waar hebben we een vrouwendag voor nodig?
751
post-template-default,single,single-post,postid-751,single-format-gallery,qode-social-login-1.0.2,qode-restaurant-1.0,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Waar hebben we een vrouwendag voor nodig?

Het is vandaag internationale vrouwendag. Een dag waarop we niet alleen de strijdbaarheid en solidariteit van vrouwen vieren, maar ook de kracht en potentieel van vrouwen. Maar waar hebben we dat nou eigenlijk voor nodig? We zijn toch al een heel eind? Voor de wet zijn mannen en vrouwen gelijk. We moeten kracht putten uit alle aandacht en actie die er is voor de gelijkheid in de maatschappij en op de arbeidsmarkt. Dus het lijkt toch allemaal goed te gaan!

 

Het gaat ook goed, of op zijn minst zijn we een heel eind op de juiste weg. Maar gelijke rechten betekent nog niet dat vrouwen en mannen in ons hoofd ook gelijk zijn. Beantwoord eens een paar kritische vragen voor jezelf (en doe jezelf ook een beetje pijn:

  • Als een vrouw in een overleg boos wordt, kijk je dan op eenzelfde manier naar haar als dat je mannelijke collega dat zou doen? Of vind je haar misschien bitchy? Mogen leuke vrouwen ook boos worden?
  • Ken jij een vrouw die zich feminist noemt? Kijk je anders tegen haar dan voordat ze zich daar over uitsprak? Terwijl een feminist iemand is die een feminist iemand die streeft naar een gelijkwaardige behandeling van vrouwen ten opzichte van mannen. Daar waren we het toch al over eens?
  • Ken jij vrouwen die veel bedpartners heeft gehad. Hoe kijk je naar haar en hoe kijk naar je mannelijke vrienden die evenveel bedpartners hebben gehad? Zit er verschil in hoe je naar zo iemand kijkt?
  • Luister of kijk je naar de verhalen over vrouwen die verkracht of misbruikt zijn? Voelt niet goed, dus we kijken er niet (graag) naar. En toch moet je het doen, kijk het hele verhaal eens af en verplaats je in haar situatie.

 

In elke organisatie waar wij komen zien we sterke managers en zwakke managers. Overal zien we sterke vrouwen en zwakke vrouwen, Overal zien we sterke mannen en zwakke mannen. Overal zien we sterke organisaties en zwakke organisaties. Gun jezelf, je collega’s en je organisatie evenwicht in management posities (maar net zo goed in de rest van je organisatie). Want een evenwichtige man-vrouw balans leidt tot succesvollere organisaties (bron). Of moeten wij een voorstel doen?

No Comments

Post a Comment