Career Group - Nederland | Sporten is goed voor de productiviteit
636
post-template-default,single,single-post,postid-636,single-format-gallery,qode-social-login-1.0.2,qode-restaurant-1.0,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Sporten is goed voor de productiviteit

Dat sporten gezond is zal onderhand wel overal bekend zijn. Toch is het (zeker bij drukte) een ondergeschoven kindje. Terwijl juist bij drukte, sporten belangrijk is als middel om spanning weg te werken. Meer dan 60% van de Nederlanders zegt tijdens het sporten aan hun werk te denken en op deze manier, nieuwe ideeën op doen, betere oplossingen te verzinnen en daarmee beter werk af te leveren.

 

Daarnaast zijn sportende mensen productiever, beter in staat om met teleurstellingen om te gaan en simpelweg minder vaak ziek. Sporten als secundaire arbeidsvoorwaarde is weinig gebruikt (wel door de Career Group) maar wel zeer gewild bij medewerkers. Echter, meer dan 80% van de werkgevers heeft géén aanmoedigingsbeleid voor sporten, maar uiteraard wel voor reductie van ziekteverzuim.

 

Sportende medewerkers zijn carrière gerichter en ontwikkelen zich sneller dan niet sportende collega’s. Het brengt balans in het werkende leven, het zorgt er voor dat medewerkers langdurig op hoog niveau inzetbaar zijn en het geeft medewerkers meer zelfvertrouwen. Wij geloven dat sportende werknemers beter presteren en investeren daarom in sportende medewerkers, sterker nog: we verwachten van onze medewerkers dat ze zich ook op sportief vlak ontwikkelen.

No Comments

Post a Comment