Career Group - Nederland | Selectiecriteria van onze management potentials
722
post-template-default,single,single-post,postid-722,single-format-gallery,qode-social-login-1.0.2,qode-restaurant-1.0,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Selectiecriteria van onze management potentials

Iedereen kent wel iemand die in zijn of haar ogen bijzonder is. Hopelijk je partner, hopelijk je kinderen maar misschien ook wel een collega, vriend of vriendin, buurman of (oud)-klasgenoot. Het is soms moeilijk te duiden wat zo iemand nou zo bijzonder maakt. Toch hebben wij wel een aantal ideeën hierover. Met andere woorden, onze selectiecriteria van bijzondere mensen, onze management potentials.

  1. Het zijn eigenzinnige types. Een beetje vreemd, maar wel interessante mensen. Of dat nou is in hun kledingkeuzes, hun woordkeuzes of omdat ze gewoon zelfstandig denken en tegen de meerderheid in durven te gaan.
  2. Ze kiezen hun eigen koers. Dat past vaak binnen of misschien net iets buiten de bestaande kaders, anders is het weer contra productief maar ze durven de randjes op te zoeken van wat mag. Met de beste bedoeling uiteraard.
  3. Ze hebben het niet over hun functiebeschrijving. Ze haken aan op het doel, niet op hun eigen postzegel. Ze willen een succesvol bedrijf, een succesvolle afdeling en succesvolle mensen.
  4. Ze geven 1 op 1 feedback. Dat doen ze onder 4 ogen en dus niet publiekelijk en…
  5. Ze geven 1 op 1 complimenten. Dat doen ze niet altijd onder 4 ogen.
  6. Ze gaan ervoor op het moment dat het telt en…
  7. Ze stellen vragen op het moment dat het daar tijd voor is
  8. En tot slot: ze zijn continu op zoek naar meer kennis, informatie, persoonlijke ontwikkeling en feedback.

 

Het zijn mensen die je af en toe ook wel een beetje pijn doen, maar het werkt als spierpijn: je wordt er zelf ook sterker van.

No Comments

Post a Comment