Career Group - Nederland | Millenials: ‘lui, veeleisend, onverantwoordelijk en ontrouw’
850
post-template-default,single,single-post,postid-850,single-format-gallery,qode-social-login-1.0.2,qode-restaurant-1.0,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Millenials: ‘lui, veeleisend, onverantwoordelijk en ontrouw’

Nu de arbeidsmarkt krapper dan ooit is en het gevecht om hoogopgeleid personeel vol aan de gang is, heeft het bedrijfsleven een unieke kans om zichzelf te onderscheiden in de arbeidsmarkt EN succesvol te blijven.

In plaats van medewerkers te ‘managen’, ze een internship, traineeship of apprenticeship aan te bieden kun je beter flexibiliteit, echte leermomenten, echte ervaringen aanbieden (en ja, daarmee echte fouten laten maken. Celebrate failure!). Je kunt het noemen wat je wilt (wij noemen het L.E.A.D.), maar het gaat natuurlijk om de daadwerkelijke inhoud. Dat kost geld, maar het is niet duur. Je krijgt hiermee de sleutel naar de toekomst van je business in handen.

De grootste tegenwerping die ik hoor van potentiele klanten is ‘wij hebben zelf een traineeprogramma’, daarmee krijg je talent binnen maar geloof me: dat zijn niet de mensen die je bedrijf gaan veranderen. Dat ligt niet aan de medewerker, maar aan onze klanten zelf. Als je iemand op gaat leiden naar je eigen evenbeeld krijg je nu eenmaal geen anders denkenden. Door ze in je bedrijf te laten werken en buiten je bedrijf te laten leren en discussiëren wel. En laat dat nou precies zijn wat wij doen…

Veel mensen krijgen bijna grijze haren als ze aan de millennial denken. Het zijn maar moeilijke mensen, denk ze. Ik spreek elke dag met de millennial. En ja, voor sommigen klopt het stereotype: lui, veeleisend, weinig verantwoordelijkheid, ontrouw. Maar de meesten zijn hardwerkende, resultaatgerichte, leuke mensen. L.E.A.D. is een zorgvuldig opgezet programma waar millennials zich keihard ontwikkelen en (op termijn) instaat zijn de koers van die olietanker kan bijstellen. Dat lukt niet met een internship van eigen makelij. Daar zijn we inmiddels wel achter.

No Comments

Post a Comment