Career Group - Nederland | Kunnen millennials wel meedogenloos uitvoeren?
788
post-template-default,single,single-post,postid-788,single-format-gallery,qode-social-login-1.0.2,qode-restaurant-1.0,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Kunnen millennials wel meedogenloos uitvoeren?

Ik zat vorige week bij een van onze potentiële klanten. Laten we het houden bij een High Tech bedrijf in het zuiden van het land. Ze hebben daar een hele kluif aan het binnenhalen van nieuw, jong talent. Dat was ook de aanleiding om met ze aan tafel te gaan zitten. Een van de klachten die op tafel kwam ging over de houding en het gedrag van millennials. Veel verdienen, weinig werken, niet teveel druk, sociale media etc. Oh, en ze branden snel af.

 

Ik moest opeens denken aan een artikel op RTL nieuws, stel je niet aan was daarin de boodschap van een psycholoog. Dat is naar mijn mening iets kort door de bocht maar zijn uitleg kon ik me wel in vinden. Doordat veel jonge mensen zijn opgevoed met de indruk dat alles goed is, dat ze zichzelf veel vergelijken met hun leeftijdsgenoten via sociale media (kijk mij gelukkig zijn) en dat ze niet hebben geleerd voor zichzelf te zorgen komt er in 1 keer (namelijk bij aanvang van hun eerste serieuze baan) een enorme druk op ze te liggen.

 

Dus wat helpt? Het begint bij opvoeding, maar daar is bij sommige al te laat voor. Daarmee is geen man of vrouw voerboord. 3 onderdelen van het probleem, 3 oplossingen. Als eerste werk maken van het omgaan met feedback, kritiek, een ontevreden chef en zelfs harde discussie. Het leven is eenvoudigweg niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Neem uit de feedback mee wat je helpt, en realiseer dat feedback gaat over de inhoud en niet over de mens. Stop met sociale media (het kan, echt waar) of ga flink minderen en zorg goed voor jezelf. Stop met low fat, decaf, glutenfree, organic en eet wat gezond is. Luister niet naar doktor Google maar naar de mensen die het weten. Ga sporten, wandelen, staand werken.

 

Maak het jezelf gewoon niet zo lastig!

No Comments

Post a Comment