Career Group - Nederland | Inhoud programma 2019
585
post-template-default,single,single-post,postid-585,single-format-gallery,qode-social-login-1.0.2,qode-restaurant-1.0,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Inhoud programma 2019

Een succesvol èn een gelukkig nieuwjaar. Het is 1 januari, tijd om de inhoud van het programma voor 2019 bekend te maken. We gaan naast focus op coaching, aandacht voor familie en vrienden en sport en ontspanning natuurlijk hard focussen op data gedreven analyse en meedogenloze uitvoering. Daar doet je werkgever het uiteindelijk voor, wij reiken je de middelen aan om dit te behalen.

 

Je programma bevat onderstaande onderdelen, afhankelijk van de resultaten van je assessment. Sommige trainingen kun je wellicht overslaan, maar de meeste zijn relevant. Maatwerk is er echter altijd, het programma gaat er toe leiden dat jij in 2 jaar tijd een boost maakt in je management vaardigheden, in je analytische vaardigheden en in je daadkracht. Data gedreven denken, meedogenloze uitvoerders!

De vaste onderdelen in het eerste jaar:

 

1. Business Strategy Specialization (50 weken – 3 uur per week) – University of Virginia

Deze specialisatie omvat zowel de dynamiek als de globale aspecten van strategisch management. Met cases van toonaangevende bedrijven als Disney, Microsoft en Zappos leer je hoe je de evolutie van de industrie kunt evalueren, concurrentievoordeel kunt opbouwen en behouden, bedrijfsstrategieën kunt formuleren en beoordelen en de inspanningen kunt afstemmen op de organisatiestrategie. In het uiteindelijke Capstone-project, pas je je vaardigheden toe door een uitgebreide strategische analyse te maken voor een bestaand bedrijf of een eigen onderneming.

2. Masterclass Innovatiemanagement & productontwikkeling (4 dagen) – Nyenrode Business Universiteit

Door digitalisering en automatisering wordt de levenscyclus van producten en diensten steeds korter. Het goed kunnen ontwikkelen van nieuwe producten of diensten is belangrijk om continue te innoveren. Voor veel managers en executives is innovatie daarmee een strategische prioriteit geworden.

De masterclass Innovatiemanagement & productontwikkeling biedt je de mogelijkheid om in vier dagen de fijne kneepjes van innovatiemanagement en productontwikkeling te leren. In het programma is veel aandacht voor de interactie tussen management, product ontwikkelteams en functionele afdelingen. Innoveren blijft hoe dan ook mensenwerk!

3. Data-driven Decision Making – PwC

In deze cursus krijg je een inleiding over Data Analytics en de rol in zakelijke beslissingen. Je leert waarom data belangrijk is en hoe het is geëvolueerd. Je maakt kennis met “Big Data” en hoe het wordt gebruikt.Je maakt ook kennis met een raamwerk voor het uitvoeren van gegevensanalyses en welke hulpmiddelen en technieken vaak worden gebruikt. Uiteindelijk krijg je de kans om je kennis aan het werk te zetten in een gesimuleerde zakelijke omgeving.

4. Master of Data Science  – Passionned Group

De 10-daagse opleiding ‘Master of Data Science’ is bedoeld voor iedereen die Data Science in de dagelijkse praktijk wil brengen en een boost wil geven aan zijn of haar carrière. Niet voor niets wordt de data scientist ‘The sexiest job of the 21st century’ genoemd. Daarnaast is er een groot tekort aan goede data scientists.

Statistiek, data blending, analytics en datavisualisatie behoren tot de kerncompetenties van een goede data scientist, maar ook ervaring met modelleren en programmeren is bijna altijd gewenst. Daarnaast behoren goede communicatieve en consultancy-vaardigheden, kennis van BI, privacy en data governance tot de standaardbagage van een professionele data scientist. Een data scientist die bovendien ook nog weet hoe je businesscases en onvervalste KPI’s opstelt en tegelijkertijd een visie heeft op datakwaliteit, is helemaal spekkoper.

5. Coaching – KPN – Philips – ManPowerGroup

Coaching wordt in 2019 verzorgd door senior managers en directors van onder andere KPN, ManPowerGroup en Philips.

 

Het tweede jaar is volledig maatwerk. Je gaat je hier in overleg met je opdrachtgever specialiseren in je vakgebied. Daarvoor staan uiteraard de beste opleiders en universiteiten tot je beschikking.

No Comments

Post a Comment