Career Group - Nederland | Energievreters, wat moet je er mee?
664
post-template-default,single,single-post,postid-664,single-format-gallery,qode-social-login-1.0.2,qode-restaurant-1.0,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Energievreters, wat moet je er mee?

Ken je ze? Van die mensen waar je niet verder mee komt? Die overal wel een negatieve reactie op hebben of die gewoon je de keuze geven tussen ja of nee, zwart of wit, links of rechts? Je hebt ze overal rondlopen, tijdens je opleiding, tussen je vrienden, binnen je familie en inderdaad, ook op je werk. Om je uit de droom te helpen: ze doen het niet expres, niet om jou te klieren en niet om het bedrijf dwars te zitten. Het zit gewoon in ze en ze zien niet altijd het negatieve resultaat dat ze hiermee bereiken. Maar wat moet je er mee?

 

Als eerste is het altijd belangrijk je te realiseren dat er maar weinig mensen zijn die echt kwaad willen. De meeste mensen bedoelen het goed maar het komt er niet goed uit. Veel mensen met een wat pessimistische inslag willen het niet zijn, maar zijn het wel. Dat kan verschillende oorzaken hebben (o.a. persoonlijkheid, negatieve ervaringen, laag zelfvertrouwen etc). Realiseer je dat je daarmee meteen ook de weg vrij kunt maken om er wat mee te doen.

 

Je kunt er een leuke oefening van maken. Zorg voor een veilige omgeving en stel een lijst op met alles wat je energie kost en wat je energie geeft. Werk daarna per energievreter en -gever uit wat nu precies het ingrediënt is dat je energie kost (en geeft) en geef daarbij aan of het te beïnvloeden is of niet. Daarna ga je met elke energievreter kijken wat er nodig is om de energievreter te elimineren (voor energiegevers om deze te behouden). Geef daarbij ook duidelijk aan wat je moet doen om dat ook zo te houden (deadlines, opvolging, verantwoordelijkheden).

 

Trek de verschillende mensen in een hok en bespreek het opbouwend (maar eerlijk) met ze. Sommigen zullen oprecht zaken niet herkennen, anderen wel. Maar vergeet niet: iedereen verdient feedback. In the end zullen ze je dankbaar zijn!

No Comments

Post a Comment