Career Group - Nederland | E=MC2 in het bedrijfsleven
670
post-template-default,single,single-post,postid-670,single-format-gallery,qode-social-login-1.0.2,qode-restaurant-1.0,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

E=MC2 in het bedrijfsleven

De algemene relativiteitstheorie van Einstein gaat natuurlijk over de natuurkundige grootheden massa en energie. Maar in het bedrijfsleven zien we eenzelfde effect terug. Om energie in organisatie te krijgen heb je net zo goed bepaalde ingrediënten nodig. Energie om te veranderen, energie om de klant te verrassen, energie om succesvol innoveren. Energie = missie x competentie². Het komt neer op passie en talent.

 

Wat we daarmee bedoelen? Onze potentials ontwikkelen zich op een manier waarop de organisatie kan versnellen. Niet alleen door hard te werken, maar ook de factor verbinding toe te voegen. Daarom voegen we een component toe aan ons programma, congruentie. De verbindende factor.

 

Simpel gezegd ervaren wij dat onze klanten succesvoller zijn als ze niet alleen de verandering systematisch doorvoeren. Als ze ook medewerkers meenemen in de missie en de gevraagde competentie dan slaagt een verandering niet alleen, de verwachtingen worden ook overtroffen. Zoals de Service Desk die peer to peer feedback invoerde. Medewerkers zouden bang kunnen zijn, of niet mee willen werken, of het een maandje kunnen doen en dan dood laten bloeden.

 

Nee, het werd een succes. Medewerkers zaten er op te wachten. Eindelijk! Hoe dat lukte? Door de medewerkers invloed te laten hebben, door ze duidelijk te maken wat het doel was van de applicatie en werkwijze en door ze inzicht te geven in hoe er mee gewerkt werd en waar het voor gebruikt werd (en waarvoor ook niet).

 

Passie en talent. Meer informatie? Neem contact op via 043 – 311 12 46 of info@careergroup.nl

No Comments

Post a Comment