Career Group - Nederland | De zoektocht naar data driven talent
746
post-template-default,single,single-post,postid-746,single-format-gallery,qode-social-login-1.0.2,qode-restaurant-1.0,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

De zoektocht naar data driven talent

De nummer 1 uitdaging voor organisaties is de zoektocht naar het talent dat de kracht van data kan benutten. Het blijkt keer op keer onmogelijk om de juiste weg in te slaan om de data driven company te worden. Dat maakt het voornamelijk lastig om de juiste koers te kiezen voor de lange termijn. Het gebrek aan talent is waarschijnlijk DE grootste zorg voor deze organisaties die de kracht van data wil benutten. Ervaren kenniswerkers zijn schaars en deskundigen op het gebied van data- en data-analyse vormen hierop geen uitzondering.

Volgens LinkedIn’s Talent Blog behoren analytisch redeneren, bedrijfsanalyse en gegevenswetenschap in de top 25 van vaardigheden die in 2019 worden gezocht in organisaties en industrieën. Het tekort aan gekwalificeerd talent, vooral op datavlakken, heeft geleid tot de ontwikkeling van expert communities binnen organisaties.

Organisaties hebben al lang erkend dat traditionele structuren te veel silo’s creëerden en ondoeltreffende besluitvormingsprocessen veroorzaakten; analyse, aanbevelingen en beslissingen werden op zichzelf genomen en zonder integratie tussen essentiële bedrijfsafdelingen en -processen.

Tegenwoordig omarmen organisaties meer collaboratieve manieren van werken. Dit maakt expert communities mogelijk en nodigt nieuwe multidisciplinaire teams uit om te komen tot betere inzichten, betere resultaten te bereiken en een beter begrip van processen, klanten, partners, leveranciers en producten. Het vinden van het juiste talent om data gedreven te gaan werken (of beter: besturen) blijft een focus punt voor de HR afdeling en de managers. Het verdient aanbeveling om hier aandacht aan te besteden bij het organiseren.

No Comments

Post a Comment