Career Group - Nederland | De plaats van de maatschappij
644
post-template-default,single,single-post,postid-644,single-format-gallery,qode-social-login-1.0.2,qode-restaurant-1.0,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

De plaats van de maatschappij

Een van speerpunten van het career boost programma is je bijdrage aan de maatschappij. Dat mag wat ons betreft in verschillende vormen zijn. Of je nou bestuurslid bent bij de lokale voetbalvereniging of tennisclub, of dat je je inspant voor het vergroten van onze privacy, voor mensenrechten of voor de cliniclowns. Wij vinden het belangrijk dat je je bijdrage levert aan de maatschappij. Maar waarom? 5 hoofdredenen:

  1. Je ontwikkelt je competenties. Als vrijwilliger in een vereniging geldt een andere dynamiek dan in het bedrijfsleven. Mensen staan veel meer op gelijke voet, de doelstelling is vaak helderder (maar daarmee zijn de rijen niet altijd gesloten) en het is vaak overzichtelijker wat er moet gebeuren. Maar je moet het vaak wel met minder (ervaren) mensen doen. Je zult dus moeten improviseren, veel zelf moeten oppakken en soms ook moeten accepteren dat de kwaliteit niet meteen hoog is.
  2. Het is goed voor je carrière. Als je solliciteert op een management functie en je hebt bestuurservaring dan spring je er meer uit dan iemand die alleen in een winkel heeft gestaan. Als je in een ondernemende organisatie terecht komt en je hebt bestuurservaring dan weet je nieuwe manager dat je best wat verantwoordelijkheid aan kunt.
  3. Je vergroot je eigenwaarde en je geluk. Het is simpelweg fijn om dingen voor anderen te doen. Je helpt om een behoefte te vervullen waar weinig geld voor beschikbaar is. En daarmee maak je het mogelijk dat kinderen, ouderen, zieken of mensen met minder kansen toch iets kunnen bereiken wat ze zonder jou niet hadden kunnen bereiken. Fijn toch!
  4. Het is goed voor je netwerk. Het is nu eenmaal zo dat in de besturen van verenigingen mensen zitten die zelf ook besturen in andere organisaties. Daarnaast kom je in de vereniging in een centrale rol te staan waar veel mensen je zullen leren kennen en (als het goed is) waarderen. Dat helpt je verder.
  5. De maatschappij kan niet zonder je. We zijn een klein land. Een mooi land (vind ik) maar we krijgen het niet allemaal met de overheid geregeld. We kiezen al jaren voor een liberale regering en dat heeft voor- en nadelen. Die nadelen kunnen wij prima met zijn allen oplossen met vrijwilligerswerk.

 

Mocht ik je nu ontzettend geinspireerd hebben met mijn verhaal, dan kun je gelijk aan de slag, kijk hier maar eens. Veel succes, plezier en geluk.

No Comments

Post a Comment