Career Group - Nederland | Programma coaching 2019
600
post-template-default,single,single-post,postid-600,single-format-gallery,qode-social-login-1.0.2,qode-restaurant-1.0,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Programma coaching 2019

Het doel van coaching is om ondersteuning te bieden bij het behalen van de doelen van de medewerker. Dat doen we niet door te onderwijzen maar door te inspireren en te ondersteunen. We willen de zelfkennis vergroten, vaardigheden vergroten of aanscherpen, structuur aanbrengen, plannen, zelfvertrouwen te vergroten en een klankbord te zijn.

 

Dat doen we met een vaste structuur: achtereenvolgens gaan we in op thema, doel, realiteit, opties en actieplan. We verzinnen de opties en het actieplan niet, we ondersteuning de medewerker om het zelf te verzinnen en te borgen. Belangrijk is dat de coachee (de medewerker) open staat voor coaching en voor zelfverbetering. Iedereen heeft zo zijn verbeterpunten (zeker toekomstige CEO’s) en je kwetsbaar opstellen is een belangrijk (en soms moeilijk) onderdeel.

 

We werken met ervaren managers en directors van bedrijven als KPN, ManPowerGroup en Unilever. Allemaal met de juiste vaardigheden om talenten zich maximaal te laten ontwikkelen.

 

 

1 Comment

Post a Comment