Career Group - Nederland | 3 succesfactoren voor een geweldige onboarding van nieuwe medewerkers
900
post-template-default,single,single-post,postid-900,single-format-gallery,qode-social-login-1.0.2,qode-restaurant-1.0,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

3 succesfactoren voor een geweldige onboarding van nieuwe medewerkers

• Met onboarding bedoelen we dat de nieuwe medewerker zich snel op zijn gemak voelt bij zijn nieuwe werkgever
• Snel en succesvol inwerken valt of staat met een succesvolle en volledige onboarding
• Door effectieve onboarding zorg je voor een hoger zelfvertrouwen bij de medewerker en voor resultaten

 

Zodra je je nieuwe contract ondertekent bij een nieuwe werkgever start ook het proces van organisatie socialisatie: het proces waarmee individuen houding, gedrag, kennis en vaardigheden verwerven die nodig zijn om effectief te kunnen functioneren als lid van een organisatie. Je nieuwe medewerker staat in de startblokken van een succesvolle carrière binnen jouw bedrijf. Maar een beetje hulp kan zij/ hij wel gebruiken.

Het is je eerste kans om je nieuwe medewerker goed in de startblokken te zetten. Hier beginnen prestaties, betrokkenheid, tevredenheid en hier ontstaat het gevoel dat je wilt blijven. De 3 succesfactoren:

1. Duidelijkheid: wees eerlijk. Het bedrijf staat er slecht voor, klanten zijn ontevreden, proceskennis is te laag, we hebben een achterstand. Het kan allemaal maar wees er eerlijk over. Geef ook duidelijk aan waar jullie dan naartoe bewegen en welke rol de nieuwe collega daar dan in speelt. Geef dus een duidelijk overzicht van taken en bevoegdheden en geef aan waar je wilt staan op welk tijdstip;

2. Vertrouwen: Laat duidelijk merken dat je het vertrouwen hebt dat iemand het gaat redden. Misschien twijfel je wel, maar het gaat niet helpen als je dat uitspreekt. Neem hem dan niet aan. Als je hem wel aanneemt, dan laat weten dat je er het volle vertrouwen in hebt.

3. Verbinding: je nieuwe medewerker ziet alleen maar nieuwe gezichten. Help bij het kennis maken met de nieuwe collega. Stel iedereen voor, loop langs, stel iemand opnieuw voor, laat hem/ haar vanaf dag 1 deelnemen in lunch, borrels en uitstapjes.

Die succesfactoren vragen niet veel voorbereiding, maar wel wat tijd vóórdat iemand begint. Neem die tijd, het zal je verbazen hoe veel het je gaat opleveren. Probeer desnoods even terug te denken aan de tijd dat je zelf begon. Het is voor iedereen even wennen als je op een nieuwe werkvloer start. Een vliegende start helpt om het voor iedereen beter te maken. Je zult er niet snel spijt van hebben.

No Comments

Post a Comment